Sivil Savunma Günü Etkinliklerimiz

09.03.2016 699

28 Şubat Sivil Savunma Günü etkinliklerle kutlandı. Okulumuzun konferans salonunda okulumuz öğrencilerine, sivil savunmanın anlam ve önemi, halk tarafından alınacak önlemler, sığınak ve sığınma yerleri, hazırlık ikazı, tehlike ikazları, sarı ikaz, kırmızı ikaz, alınacak önlemler ve siren sesleri ile ilgili slayt sunumu ve video gösterimi yapıldı. Yapılan bu eğitimle öğrencilerimize, sivil savunmanın anlam ve önemi, ikaz ve alarm sesleri ve sığınma konularında bilgiler verildi. Bina tahliye tatbikatı yapılmıştır. Okul bahçesinde büyük bir ateş yakılarak yangın tatbikatı yapılmıştır.  Bu yangının yangın tüpleriyle nasıl söndürüleceği uygulamalı olarak gösterildi. Deprem anında bina nasıl boşaltılır konusunda Bina boşaltma tatbikatı yapıldı.

Etkinliklerde sivil savunmanın amaç ve ilkeleri, doğal afetler ve korunma yolları, ikaz alarm işaretleri, çeşitli biyolojik, kimyasal ve nükleer silahlar, Afet ve Acil Durum Yönetimi konuları hakkında çeşitli sunular gerçekleştirildi.