50. Kütüphane Haftası’nda hep beraber kitap okuyoruz..

06.04.2016 615

31 Mart – 6 Nisan tarihleri arasında bu yıl 50. Kütüphane Haftası okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Öğrencilerin kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için sınıflarda ve okul dışında da etkinlikler düzenlendi. Sabah grubu öğrenci ve öğretmenleri Edremit Belediyesinin düzenlediği kitap dağıtımı etkinliğine katılarak kitaplarını aldılar. Arılar sınıfı öğrencileri ve öğretmeni Ayla GÖKÇE tarafından okulumuzun bir bölümünde Kütüphane oluşturularak öğrencilerin ziyaret etmeleri sağlandı. Kütüphaneler, toplumların bilgi birikiminin, kültür ve uygarlığının en önemli hazinesidir. Kütüphaneler dünü günümüze, günümüzü yarınlara ulaştıran yapıdır. Bilgi çağında olmamıza ve farklı teknolojik depolama yöntemlerinin var olmasına rağmen, kitaba ve kütüphaneye olan gereksinim sonsuzdur.